Een roomdivider maken? Doe het lekker zelf!

Een roomdivider maken? Doe het lekker zelf!

Wil jij een ruimte opdelen en hierbij gebruik maken van je groene vingers? Dan is een roomdivider, gevuld met jouw favo amigo’s, hét DIY-project voor jou! Is een roomdivider niet hetzelfde als een kamerscherm? Zeker, maar roomdivider klinkt chiquer, vind je niet? Behalve dat het een mooie toevoeging is aan je interieur, is het ook nog eens ontzettend praktisch. Je kunt een roomdivider gebruiker als: kamerafscheiding, kast met opbergruimte én als pronkstuk voor al jouw groene vrienden.

Stroop je mouwen op en maak je borst nat, want we delen hieronder een paar DIY's! Geloof het of niet, dit kan jij gewoon helemaal zelf.

Hang in there!
Een scheidingswand maken van een stalen rooster? Dat kan! Bevestig betongaas van aan je vloer tot aan je plafond en decoreer met jouw mooiste groene, hangende matties. Er zijn veel verschillende soorten wild groeiende hangers, dus voor ieder wat wils. Tussen deze groene rakkers is er ruimte voor foto’s, gezellige lampjes en ga zo maar door.

Liever een volledig groene wand? Dat snappen wij! Plaats dan onderaan een lange bloembak en kies voor wat klimmende avonturiers!

Stapelen maarrr!
Kratjes stapelen, jouw amigo’s kunnen de was doen. Easy peasy en ook nog eens lekker budget proof! Plaats wat houten kratjes op elkaar en schroef ze stevig vast. In een gekke bui en zin om net iets moeilijkers uit te proberen? Plaats de kratjes dan om en om, met de open zijde, naar de voorkant. Zo kun je aan weerszijden van de roomdivider frutsels kwijt. Snap je?

Je kunt natuurlijk de look van de houten kratjes behouden, of ervoor kiezen om ze in een kek kleurtje te lakken, waardoor jouw groene amigo’s nog beter tot hun recht komen.

Houtje touwtje
Dit is wel een hele bijzondere kamerafscheiding die, anders dan je zou denken, niet houtje-touwtje in elkaar zit. Een echt meesterwerk vinden wij dit. Je zal deze divider niet snel in andermans interieur terug vinden, want te koop is hij niet. Een echte DIY dus! Met een beetje inzicht, creativiteit en behoorlijk wat energie gaat dit jou lukken.

En net als in de Do It Yourself ‘betongaas’ (hierboven genoemd), kunnen de hangende party animals, A.K.A. Amélie en Octavia, hier wilde tijden in beleven.

Vakkenvullen; the other way
Liever een roomdivider kopen? Dat kan natuurlijk ook. De vakkenkasten van Ikea zij hier op-en-top geschikt voor. Ikea?! Jep, ook bij de aanschaf van een divider komt dit Zweedse concern weer van pas. Ze zijn er in verschillende soorten en maten. Onze favoriet? De KALLAX-serie. Deze is verkrijgbaar met 4 en 16 vakken, waardoor je ze ook nog kunt combineren tot een uniek exemplaar. Nee, dit is geen sponsor praatje voor de Ikea, want ook bij andere winkels als Jysk, Kwantum, Praxis en Karwei zijn dit soort toppers te koop. Allemaal goed in te zetten als kamerafscheiding én goed vol te zetten met onze groene vrienden. Vullen die vakken!

Groot, groter, grootst
Voor ons kunnen de groene amigo’s niet groot genoeg zijn! Daarom besloten we bij Plantsome om een paar XL-vrienden aan de familie toe te voegen. En laten deze XL-vrienden nu ook nog eens goed inzetbaar zijn als roomdivider. Een iets minder grote DIY, maar toch leuk voor het oog en net zo functioneel. Welke planten je hiervoor kunt gebruiken? Wij geven je wat tips:

  • Snico (Strelitzia Nicolai) - Snico behoort tot één van de populairste planten. Zijn grote bladeren geven een toffe uitstraling in iedere ruimte! Snico haalt heel Jungle Book met zijn Jungle-Vibes in huis.
  • Marlin (Caryota Mitis) - Marlin staat in Nederland bekend als de vinnetjespalm of de vissenstaartpalm. Als hij nog klein is lijkt hij niet zo op een palm, maar deze groene baas kan tot wel 12 meter hoog worden! Als dít niet geschikt is als kamerafscheiding?! 
  • Howard (Kentiapalm) - Deze palm is groot, groen en heeft sierlijke bladeren die zo nu en dan een beetje ziet bewegen. De Kentia Howea is ook nog eens simpel te verzorgen en geniet midden in jouw woonkamer, als divider, van een beetje schaduw. Perfecte match dus! 

Stiekem zijn wij onwijs nieuwsgierig naar jouw DIY roomdivider, met daarin onze amigo’s natuurlijk! Maak een mooie kiek van jouw interieur en deel deze met ons op Instagram of Facebook. Onze Plantenservice is 24/7 beschikbaar om al je groene amigo vragen te beantwoorden! 

 

Meer lezen? Check deze artikelen eens:
Calladiums: de mooiste meisjes van de klas
- De perfecte pot voor ieder interieur
- Welke plant is dit? Drie handige apps!

Fotocredits
Headerfoto: Annie Spratt, via Unsplash
Foto 1: Annie Spratt, via Unsplash
Foto 2: Ceyda Çiftci, via Unsplash
Foto 3: Louis Hansel, via Unsplash

Verder lezen

    ... ...