9x de leukste balkonplanten!

9x de leukste balkonplanten!

Ben je gezegend met een heerlijk balkonnetje, maar mist er nog wat groene gezelligheid? Daar kunnen wij je wel bij helpen. De potplanten voor buiten zijn namelijk helemaal ready om een dik plantenfeestje op je dakterras of balkonnetje te bouwen. Bof jij even. We hebben onze leukste balkonplanten voor je op een rijtje gezet!

 

 1. Dotan - Olea (Olijfboom)

Eén van onze populairste balkonplanten is onze Dotan. Deze Olea Olijfboom brengt een typisch mediterriaans sfeertje met zich mee waar iedere buitenruimte van opknapt. Het enige wat jij hoef te doen is een knappe buitenpot voor ‘m uit te zoeken en uit de wind te zetten. Dan blijft deze olijfboom het hele jaar groen. Wat een topper.

 1. Rufus - Fargesia Rufa (bamboe)

Geen zin in glurende buren? Met de bamboestengels van de Fargesia Rufa kan je supermakkelijk een afscheiding creëren. Deze bamboeplant is winterhard groeit tot ongeveer 1,5 tot 2 meter hoog. Met zijn lichtbruine stengels en lichtgroene kleine bladeren heb jij één van de makkelijkste planten voor buiten gescoord. Zet Rufus op een plekje uit de wind in een buitenpot en geef ‘m regelmatig water. Deze buitenplant is namelijk een dorstige amigo.

 

 1. Marilyn - Liriope Muscari Monroe White (leliegras)

Als je lekker gaat op groene sprieten en witte bloemetjes, is de Liriope Muscari Monroe White A.K.A. Marylin jouw type. Deze wintergroene dame staat in de volksmond beter bekend als leliegras en betovert je met haar mooie ronde witte bloemetjes. Geef haar een plekje in de schaduw en zet de plant buiten in een pot met watergat zoals deze. Dan blijft deze Marilyn Monroe voor altijd de jouwe.

Liriope Muscari Monroe White (leliegras) | Plantsome
 
 1. Amanda – Clematis Armandii Apple Blossom (bosrank)

Onze klimplanten zoals Amanda de Clematis Armandi ‘Apple Blossom’ houdt je ook maar al te graag gezelschap op je balkon. Deze potplant voor buiten heeft als bijnaam de bosrank en wordt he-le-maal gelukkig van een pot met watergat. Zet deze buitenplant op een zonnig plekje uit de wind tegen klimondersteuning aan, dan geeft Amanda je er mooie witte bloemetjes voor terug.

Clematis Armandii Apple Blossom | Plantsome
 
 1. Laurie – Kalmia Angustifolia ‘Rubra’ (Lepelboom)

De Kalmia Angustifolia ‘Rubra’ kent veel bijnamen. Ze staat bekend als de Lepelboom, Lepelstruik of Laurierroos. Maar wij noemen d’r gewoon Laurie. Deze buitenplant leeft bij het motto: mooi roze is niet lelijk. En dat is maar goed ook, aangezien ze in de zomer prachtige roze bloemetjes bloeit. En als je geen genoeg krijgt van Laurie, dan kan je in deze buitenpot ook gewoon twee Kalmia’s planten. Hoe meer planten, hoe meer vreugd, toch?

 

Kalmia Angustifolia Rubra (Lepelboom) | Plantsome
 1. Marre – Photinia Fraseri ‘Pink Marble’ (glansmispel)

Dé trendkleur van deze zomer? Rood. En dat weet Marre de Photinia Fraseri maar al te goed. Deze buitenplant, beter bekend als de glansmispel, is lekker makkelijk te verzorgen en vermaakt zich prima in een buitenpot op jouw balkon. Als je heel goed voor deze rode heester zorgt, beloont ze je in april en mei ook nog eens met witte bloemen. Wat. een. wijfie.

 

Photinia Fraseri "Pink Marble" (Glansmispel) | Plantsome
 1. Nigel - Ophiopogon Planiscapus Nigrescens (slangenbaard)

Maak kennis met de Ophiopogon Planiscapus Nigrescens, een buitenplant met een vrij ingewikkelde plantnaam, vinden we zelf. Daarom hebben we ‘m maar Nigel genoemd. Dit paarse siergras groeit in een buitenpot zoals deze en bloeit kleine paarsige bloemetjes in de zomer, die daarna veranderen in zwarte glimmende bloemen. Hoe vet!? Geef Nigel een buitenpot met een plekje in de zon, and you’re good to go.

 

Nigel de Ophiopogon Planiscapus Nigrescens (Slangebaard) | Plantsome

 

 1. Ian - Carex Morrowi Irish Green (Japanse Zegge)

Als je op zoek bent naar een makkelijk te verzorgen plant voor buiten, dan is Ian misschien wel dé plant van je dromen. Dit wintergroene siergras geeft met zijn frisgroene sprieten dé vibe die jouw balkon verdient. Zolang je de Carex Morrowi Irish Green in een buitenpot met watergat zet, maakt de standplaats voor deze Japanse Zegge niet zoveel uit. Kind kan de was doen.

Ian de Carex Morrowii Irish Green (Japanse Zegge) | Plantsome
 
 1. Billie – Festuca Glauca Azura Blue (Blauw Schapengras)

Als je op zoek bent naar wintergroen.. ehh blauw siergras voor op je balkon, moet je bij Billie zijn! De Festuca Glauca ‘Azura Blue’ heeft als bijnaam Blauw Schapengras gekregen en is één van de makkelijkste siergrassen om te onderhouden. De perfecte buitenplant voor wanneer je groene vingers hebt. Hang Billie in een hangpot voor buiten op een zonnig plekje. Dan hoor je dit Blauwe Schapengras nooit meer klagen. 

Billie – Festuca Glauca Azura Blue (Blauw Schapengras) | Plantsome
 
Staat jouw ideale buitenplantenmatch er nog niet tussen? Geen zorgen! We hebben nog een hele hoop andere balkon- en tuinplanten voor je in de aanbieding. Bekijk ze allemaal hier. En als je toe bent aan een goed potje plant-inspiratie, moet je ons ff volgen op Facebook en Instagram

Verder lezen

  ... ...