Industrieel interieur

Wat maakt een interieur industrieel?

Niet iedereen heeft de luxe om in een prachtige loft in Brooklyn te wonen, maar gelukkig is er naast een bakstenen muur en hoge plafonds genoeg anders om jouw interieur de industriele touch te geven! Industrieel wonen is geïnspireerd door, je raad het misschien al, de industriële revolutie. De onafgewerkte muren, open ruimte, veel licht en ruwe uitstraling die fabrieken toentertijd hadden zijn ondertussen al een halve eeuw een inspiratiebron voor menig interieurjunkie!

Kleuren

Omdat fabrieken nou ook niet bepaald explosies van kleur waren wordt er bij industrieel interieur vaak toch gebruik gemaakt van minimalistische, neutrale tinten zoals wit, grijs, zwart en bruin. Hiermee kan je de koelere kant op gaan, maar een industrieel interieur kan ook heel warm ogen!

Materialen

Ruwere materialen zoals beton, baksteen, metaal, hout en leer spelen meestal een hoofdrol. Industrieel interieur omarmt als het ware de ruimte, inclusief alle elementen die je in een ‘normaal’ interieur niet persé zou willen zien. Denk bijvoorbeeld aan onafgewerkte muren, zichtbare (metalen) steunbalken en pijpwerk, of betonnen vloeren.

Decoratie

Omdat de industriële stijl in essentie best minimalistisch is, is er eigenlijk niet veel sprake van poespas! Strakke lijnen, ruwe texturen en veel natuurlijk licht. Meubels zijn dan ook vaak een combinatie van oudere, opgeknapte meubels met een robuuste uitstraling en nieuwe, strakkere design stukken. 

Welke planten passen erbij? 

Omdat de industriële stijl meer leunt op de omgeving en basiselementen in een interieur dan accessoires kan je hier het beste gaan voor een paar statement pieces! Planten met een wat stoerder uiterlijk zijn dan ook perfecte matches voor dit type interieur, of grotere planten zoals palmen. Verder moet je natuurlijk thuis altijd nog even rekening houden met hoeveel licht jouw toekomstige groene amigo’s in hun nieuwe huis krijgen.

Het enige wat jij verder thuis nog hoeft te doen, is rekening houden met hoeveel licht jouw toekomstige groene amigo’s in hun nieuwe huis krijgen.

Is een industrieel interieur niet helemaal jouw ding?

We lichten deze maand onze vier favoriete interieur stijlen uit, inclusief bijpassend plantenadvies. Ga voor retro met mid-century modern, warm minimalistisch met Japandi, of ga op de maximalistische wijze helemaal los met kleur!

Foto credits
Foto 1 – Dezeen
Foto 2 –  Domino
Foto 3 – Archdaily
Foto 4 – Archdaily

Ga voor een andere stijl