Kamerplanten kunnen (licht) giftig zijn voor jouw huisdieren

Kamerplanten brengen niet alleen sfeer in huis, maar zuiveren ook de lucht! Zijn kamerplanten dan altijd jouw perfecte nieuwe groene vriend? Nee, er zijn namelijk ook (licht) giftige kamerplanten en dat is niet zo handig als je knagende viervoeters rond hebt lopen. Daarom laten we je hier zien welke kamerplanten diervriendelijk zijn en dus de beste vriendjes van jouw kat of hond worden!

Wat zijn diervriendelijke kamerplanten?

Wanneer is een kamerplant ‘diervriendelijk’? Dat antwoord is eigenlijk heel simpel. Als de kamerplant niet giftig is, dan krijgt hij het stempel ‘diervriendelijk’. Je kat, hond, parkiet of cavia kan dus zorgeloos aan deze planten knagen zonder het loodje te leggen. Liever nog knaagt er helemaal niemand aan je kamerplant, toch? Heb je een baby en wil je naast poepluiers ook graag kunnen genieten van kamerplanten? Dan raden we je aan om diervriendelijke (en dus niet giftige) kamerplanten te kopen.

Diervriendelijke plantpakketten

We hebben diervriendelijke plantpakketten voor je samengesteld. Zo heb je in één klap groen in huis en is je viervoeter ook nog eens blij.

diervriendelijke pakketten

7 planten die veilig zijn voor jouw huisdieren

We hebben speciaal voor jouw harige huisgenoten een lijst opgesteld met diervriendelijke planten. Zo kan je jouw huisdieren en bladmatties met een gerust hart samen thuis laten.

naar de blog

Gebruik de plantzoeker en vind je ideale plant!

Op zoek naar de perfecte kamerplant? Onze plantzoeker stelt je de juiste vragen om een op maat gemaakte selectie kamerplanten te laten zien!

Gebruik de plantzoeker