Groen op kantoor

Planten op kantoor maken ons gelukkiger, gezonder én productiever. Het regelen en verzorgen van een groen kantoor kan echter best uitdagend zijn. Wij helpen je hier graag bij!

Bestel eenvoudig onze speciaal samengestelde kantoorpakketten, ga voor een kant-en-klare XL-plant of vraag een offerte op maat aan en krijg persoonlijk advies!

Direct online bestellen Offerte op maat

Superverse planten direct uit onze derde-generatie familiekwekerij.

Bezorging met ons eigen vervoer (op afspraak, in de Randstad), of met gespecialiseerde koerierdienst.

Drie maanden plantgarantie vanaf levering en onbeperkte ondersteuning bij verzorging (op afstand).

Van kleine bureauplantjes tot kantoorbomen van 4 meter. We kunnen alles met een wortel leveren.

Al onze opties voor een groen kantoor

Plant-en-klare collega's

Op zoek naar grote eyecatchers? Onze collectie in vulcastraat opgemaakte planten in sierpot worden inclusief watermeter bij jou bezorgd en geïnstalleerd. Door dit systeem hoef je minder vaak water te geven, wel zo makkelijk!

Opgemaakte planten

In één klik groen

Met onze kantoorpakketten vul je in één klap je hele kantoor met groen. Kies op basis van m2 welk pakket het beste bij je past of combineer meerdere pakketten. Voor elk pakket hebben we (optioneel) bijpassende sierpotten al voor je klaargezet!

Kantoorpakketten

Mix & match erop los

Beslis zelf welke planten je op kantoor wil! We hebben collecties met bureauplanten, kastplanten en vloerplanten gemaakt om het kiezen van je kantoorbeplanting nét wat makkelijker te maken.

Losse kantoorplanten

Kantoorpakketten

Speciaal voor kantoorruimtes samengestelde voordeelpakketten: ze doen niet moeilijk over licht en zijn makkelijk te verzorgen. Kies op basis van het aantal m2 dat je wilt vullen jouw ideale pakket, en maak het plaatje compleet met bijpassende sierpotten!

Waarom planten op kantoor een goed idee zijn

Gezellige en warme uitstraling: Verander je kantoor van een ruimte naar een leefomgeving.

Betere akoestiek: Planten zijn natuurlijke geluidsdempers.

Minder ziekteverzuim & stress: Mensen ontspannen beter met planten om zich heen en komen met meer plezier naar kantoor.

Verhoogde creativiteit en productiviteit: Zowel de natuurlijke vormen van planten als de kleur groen werkt als een positieve stimulans voor ons brein, waardoor we creatiever zijn en ons beter kunnen concentreren.

Draag bij aan een groenere wereld: Door planten om ons heen te hebben voelen we ons meer betrokken bij de natuur buiten, waardoor we deze beter beschermen. En dat is hard nodig.

Kant-en-klare XL-planten voor op kantoor

Op zoek naar planten die een ruimte in één keer groen laten voelen? Kies voor ultiem gemak met onze opgemaakte XL-planten! We verpotten jouw nieuwe groene collega('s) met vulcastrat én watermeter in de gekozen sierpot, waardoor je 'm minder vaak water hoeft te geven. Bonus: we komen de plant hoogstpersoonlijk bij je op kantoor installeren.

Plantsome x Lowlander

Een samenwerking waar we heel trots op zijn! Lowlander heeft ons in maart 2023 gevraagd hun nieuwe restaurant Lowlander Botanical Bar & Restaurant te vergroenen.

Door de focus van botanische ingrediënten in de producten van Lowlander was de opdracht gelijk duidelijk: zoveel mogelijk groen, maar wel op een onderhoudsvriendelijke manier.

Het eindresultaat is een groene oase in het restaurant binnen en op het terras buiten. Daar hield de samenwerking niet op: we ondersteunen in de verzorging door eens in de twee weken langs te komen voor een onderhoudsbeurt.

Veelgestelde vragen

Kan ik op factuur betalen?

Op factuur betalen is mogelijk voor bedrijven met een geldig KVK nummer voor orders vanaf €250,- excl. BTW. Stuur een mailtje naar business@plantsome.com en dan maken wij handmatig een order voor je aan, waarna jij een offerte in je mailbox ontvangt.

Voor orders onder de €250,- kan je natuurlijk wel een bestelling plaatsen via het normale afrekenproces door gebruik te maken van voorafbetaling (iDeal, creditcard, etc.). Je ontvangt de factuur dan direct na het plaatsen van de bestelling in de mail.

Hoe en wanneer worden de planten afgeleverd?

Je gloednieuwe groene collega’s worden door PostNL óf onze eigen bezorgservice bezorgd. Door de speciaal ontworpen verpakking hebben je planten een veilige reis en komen ze zonder bladscheuren bij je aan. Geef tijdens je bestelling je gewenste leverdatum aan. Dit kan tot twee weken vooruit.

Komen jullie de planten ook verzorgen?

We bieden sinds kort een onderhoudsservice aan binnen de randstad. Dit is op dit moment nog beperkt beschikbaar, neem contact op voor de mogelijkheden.

De Plantsome app kan je gebruiken om wekelijkse meldingen te ontvangen wanneer er water gegeven moet worden.

Daarnaast staat onze plantenservice altijd paraat om je te helpen met dringende verzorgingsvragen.

Wat is vulcastrat en hydrocultuur?
Grondcultuur

Dit zijn planten zoals je ze in de natuur (meestal) tegenkomt, met wortels in de aarde. Het is de meest gebruikte manier om planten te kweken, waardoor het assortiment "grondplanten" het breedste is. Wel kan je ze maar minder water per keer geven, omdat de wortels gaan rotten bij teveel water, waardoor je vaker bezig bent met de verzorging van deze planten.

Voor kleinere kantoren (tot 10 werkplekken) of voor de meest voordelige optie.

Vulcastrat

Vulcastrat probeert het beste van beide werelden te combineren. Het bestaat uit vulkanisch gesteente, welke heel luchtig zijn en water langer vasthoudt dan normale potgrond. Hierdoor krijgen wortels meer zuurstof waardoor ze beter kunnen groeien en hoef je ook minder vaak water te geven. Vulcastrat is ook goedkoper dan hydrocultuur doordat er "normale" grondcultuur planten gebruikt kunnen worden.

De beste optie wanneer je op zoek bent naar zo min mogelijk verzorging maar hydrocultuur buiten je budget ligt. Vanaf een kantoor met 10 werkplekken.

Hydrocultuur

Hydrocultuur zijn planten die op water staan, in tegenstelling tot grond. Dit zorgt ervoor dat ze een groter waterreservoir hebben waardoor je ze minder vaak water hoeft te geven. Planten op hydrocultuur zijn dus makkelijker om te verzorgen. Daartegenover staat wel een iets hoger prijskaartje en een kleiner assortiment dan grondcultuur.

De beste optie wanneer zo min mogelijk verzorging belangrijk is en je een groot genoeg budget hebt. Interessant bij kantoren vanaf 20 werkplekken ongeveer.

Moet ik rekening houden met de hoeveelheid zonlicht op kantoor?

Al onze kantoorplanten kunnen goed tegen weinig licht. Zo lang een plant in ieder geval binnen 10 meter van een raam staat zullen ze genoeg zonlicht krijgen om te overleven. Hoe dichter bij een raam, hoe sneller ze zullen groeien.

Het is dus wel van belang dat er in ieder geval één raam in de ruimte aanwezig is.

Ik wil een grotere plant dan ik op de site zie, kan dat?

Ja, we kunnen grotere planten op aanvraag leveren. We werken met kwekers samen die bomen tot 10 meter hoog kunnen leveren. Stuur even een bericht naar business@plantsome.com met je specifieke wensen en dan gaan we voor je aan de slag.