"Als ik een plant leuk vind koop ik 'm gewoon!"

"Als ik een plant leuk vind koop ik 'm gewoon!"

Planten zijn populairder dan ooit te voren en de ‘Urban Jungle’ trend is er een waar wij ons ontzettend in kunnen vinden! Daarom laten we jou graag kennis maken met inspirerende interieurs van plantastische personen! In deze editie: Sabina!

Waarom moeten meer mensen een Urban Jungle gaan houden?

Simpel! Omdat het een huis leven geeft! Ik vind het heerlijk om alle plantjes water te geven, het is een soort zen tijd voor mezelf. Ook is het een voldoening om te zien dat ze groot worden.

Hoeveel planten behoren er nu tot jouw Urban Jungle?

Ik heb nu in totaal 176 planten. Het waren er ooit meer, helaas had ik nog niet genoeg kennis over de verzorging en had ik katten die het leuk vonden om met ze te spelen, niet alle plantjes hebben dat overleefd! Gelukkig doen ze dat nu niet meer! ;)

Hoe bepaal je welke nieuwe plant je toevoegt?

Eerlijk gezegd heb ik daar niet echt een strategie voor. Als ik een plant leuk vind koop ik 'm gewoon! Vroeger was dat nog erger dan nu, mijn vriend wordt er niet altijd even vrolijk van..

Wat is nu jouw favoriete plant?  

Ik heb pas een anthurium clarinervium aan de haak geslagen, dat is nu toch echt mijn favoriet!

Wat is voor jou de belangrijkste eigenschap in een plant?

Voor mij is het heel belangrijk dat een plant diervriendelijk is, ik heb zelf twee katten rondlopen en wil absoluut niet dat ze ziek worden. Als ik een plant koop waarvan ik twijfel over de giftigheid zet ik hem boven, daar komen de katten niet. Qua uiterlijk vind ik planten met een roze tint prachtig!

Is het bijhouden van een Urban Jungle moeilijk? Hoeveel tijd kost het je?

Het is niet moeilijk, iedereen kan een urban jungle bijhouden! Daarbij is het wel zo dat de ene plant moeilijker is dan de andere. Uiteindelijk hebben ze alleen maar veel liefde en wat water nodig!

Volg @plantsome op Instagram om meer fijne plantenkiekjes te zien! Heb jij ook een 'Urban Jungle' en wil je door ons geïnterviewd worden? Mail dan naar hallo@plantsome.nl!

 

Verder lezen

    ... ...