''Een beetje jungle in de bewoonbare wereld juich ik enorm toe.'' - Sheila

''Een beetje jungle in de bewoonbare wereld juich ik enorm toe.'' - Sheila

Wij houden veel van planten (verrassend!) én interieurs waar planten een grote rol in spelen. Daarom zijn we ook zo blij met de 'Urban Jungle' trend! We laten jou daarom graag kennis maken met inspirerende 'plantenaccounts'. Tegelijkertijd vroegen we de mensen achter deze accounts naar hun 'Urban Jungle'. Deze keer: Sheila.

(kleine sidenote: dit is Sheila's dochter) 

Wat vind je van de term Urban Jungle?

Die term vind ik wel goed, gezien de stad zonder bomen en planten maar een troosteloos straatbeeld zou geven. De mensen hebben vrijwel al het groen verwijderd en het is goed om zo veel mogelijk groen terug te brengen, op straat of in je eigen woonkamer. Liefst zo veel en divers mogelijk! Een beetje jungle in de bewoonbare wereld juich ik enorm toe.

Waarom heb jij ervoor gekozen jouw huiskamer/ruime om te toveren tot Urban Jungle?

Omdat het je huis tot leven laat komen. Groen geeft leven, het staat vrolijk en het geeft ook nog eens een hoop zuurstof. Plants make people happy😊

Hoe bepaal jij welke plant je toevoegt aan je Urban Jungle?

Ik kijk puur wat ik mooi vind, dus op gevoel. Verder probeer ik planten te kiezen die je op gevoel kunt verzorgen en niet een hele handleiding nodig hebben.

 Wat is jouw favoriete plant van het moment en waarom? En wat is je laatste groene aanwinst?

Mijn favoriet is de grote cactus omdat die onverwoestbaar is en de Dieffenbachia vanwege zijn vorm en kleur. Laatste aankoop was een Erwtenplantje..

Heb je nog speciaal rekening gehouden met je huisdieren bij het uitzoeken van je planten?

Nee de kat en hond blijven gelukkig van de planten af. De kat speelde er alleen mee toen hij nog klein was. Pas toen hij volwassen was heb ik de Dieffenbachia in huis gehaald omdat die toxisch is als je er aan gaat bijten.

Volg @lovedbysheila op Instagram om meer fijne plantenkiekjes te zien! 
Heb jij ook een 'Urban Jungle' en wil je door ons geïnterviewd worden? Mail dan naar hallo@plantsome.nl! 

Verder lezen

    ... ...