Een plant in elke kamer van je huis!

Een plant in elke kamer van je huis!

''In the jungle, de urban jungle, the plants that sleep tooonight.'' Oké, oké, genoeg gezongen Alfredo, we snappen het, de Urban Jungle trend is populair. Deze term wappert ons de laatste maanden om de oren en eigenlijk betekent dit niks minder dan je huis vol stouwen met kamerplanten. Maar welke plant kan waar? Met de Plantzoeker op onze website en de plantentips op onze socials proberen we je te helpen met een plant die past bij jou. Om het je nog wat makkelijker te maken hebben wij de meest geschikte planten per kamer op een rijtje gezet. Niet letterlijk op een rijtje natuurlijk, dat mag je straks lekker zelf doen.  

Kamerplanten - Woonkamer

Planten in de woonkamer is (bijna) altijd een goed idee. Waarom? De meeste woonkamers hebben minimaal één groot raam, waardoor dit een ruimte is met veel lichtinval. Kamerplanten zijn leuk, maar kunnen soms ook een beetje moeilijk doen. De ene groene vriend staat bijvoorbeeld graag in direct zonlicht, terwijl de ander door direct zonlicht snel zijn bladeren verbrandt. 

Kamerplanten die gek zijn op zonlicht:  

  1. Areca - Marty (liever geen direct zonlicht)
  2. Strelitzia Nicolai - Snico
  3. Musa Dwarf Cavendish (Bananenplant) - Baloe
  4. Alocasia Macrorrhiza (Olifantsoor) - Timber Junior
  5. Yucca (Palmlelie) - Johnny

   Kamerplanten die in een gemiddeld zonnige woonkamer passen:

    1. Monstera - Alfredo
    2. Calathea - Isabella, Julia, Sophie en Mooie Nel
    3. Ananasplant - Anny
    4. Varens - Karel, Fred, Pleun en Mowgli
    5. Dracaena - Enzi, Mojo, Noah en Lenny 

     Kamerplanten - Keuken

     Ben jij naast een koning(in) met groene vingers ook een keizer(in) in de keuken? Dan is het natuurlijk leuk om naast de kruidenplantjes ook een kamerplant te hebben in de keuken. Ga je voor de gezonde maaltijd? Dan is de Alocasia de beste sous-chef die je je kan wensen, deze filtert namelijk schadelijke stoffen uit de lucht. Welke kamerplant past in jouw keuken?

      1. Alocasia Zebrina (Olifantsoor) - Ollie
      2. Aglaonema Silver Bay - Joep 
      3. Pannenkoekenplant - Marco
      4. Phlebodium - Pleun
      5. Nephrolepis (Krulvaren) - Karel

       Kamerplanten - Badkamer

       De badkamer is zowel één van de beste als één van de slechtste plekken voor kamerplanten. Planten vinden de hoge luchtvochtigheid geweldig, maar het gebrek aan zonlicht doet ze over het algemeen niet veel goeds. De badkamer is daardoor toch een moeilijke plek voor de meeste planten. Tropische planten met dikke bladeren zoals de Aloë Vera en de Cactus Euphorbia zijn hier één van de betere keuzes als badkamer plant. Deze kamerplanten hebben minder licht nodig en kunnen redelijk goed tegen het donker. Geen raam in je badkamer? Dan raden wij het af om hier amigo's neer te zetten. Op den duur zullen deze groene vrienden het hier helaas niet overleven. Hieronder vind je een lijstje badkamer-toppers en in deze blog kun je nog meer lezen over badkamer planten.

        1. Aloë Vera - Vera
        2. Cactus Euphorbia - Bob
        3Zamioculcas - Lucas 
        4. Varens - Karel, Fred, Mowgli en Pleun
        5. Sansevieria - Guus

        Kamerplanten - Slaapkamer

        This is where the magic happens, of niet? Nah, hoe dan ook.. de slaapkamer! De plek waar je tot rust komt, behalve als de magic happens natuurlijk. In iedere slaapkamer is er wel een plekje te vinden voor een slaapkamer plant met een nuttige functie. Een ananasplant zou bijvoorbeeld helpen tegen snurken, deze produceert in de avond namelijk meer zuurstof, wat kan helpen bij het ademen en waardoor gesnurk dus misschien wel verleden tijd is. Ook andere kleine krachtpatsers zoals de Aloë Vera en de Graslelie passen perfect op het nachtkastje! Hieronder vind je een vijftal planten (klein & groot) die jouw spannendste bedgeheimen kunnen bewaren.

         1. Ananasplant - Anny
         2. Aloë Vera - Vera
         3. Chlorophytum (Graslelie) - Bertie
         4. Calathea - Isabella, Julia, Sophie en Mooie Nel
         5. Spathiphyllum (Lepelplant) - Lilly 

          Kamerplant - Toilet

          Behoefte aan gezelschap tijdens het kakken? Het toilet is misschien het kleinste kamertje van je huis, maar is ook een kamertje waar je stiekem veel tijd doorbrengt en even helemaal tot rust kan komen. Je vindt in dit kamertje vaak wat zeepjes, geurstokjes, of fotolijstjes, maar veel minder vaak een groene maat! Dat komt simpelweg doordat er weinig daglicht in het toilet te vinden is. Logisch, want wie wilt er tijdens het kakken nou stiekem bekeken worden? Mocht je toch graag een aanspreekpunt hebben tijdens het kakken, zorg er dan wel voor dat je een raam hebt voor je bladmattie (ook wel zo schappelijk toch, met al die geuren die daar geproduceerd worden). Welke kamerplant p(l)ast in jouw wc?

          1. Zamioculcas - Lucas 
          2. Polyscias Fabian - Fabian
          3. Sansevieria - Guus
          4. Varens - Karel, Fred, Mowgli en Pleun
          5. Cactus Euphorbia - Bob
           

          De juiste match nog niet gevonden? Stap uit je schaduw, loop in de zon en zoek via de Plantenzoeker naar jouw nieuwe, groene huisgenoot. Zoek je meer inspiratie voor de perfecte Urban Jungle? Volg ons dan op Facebook en Instagram!

           

           

          Verder lezen

           ... ...