Plantverzorging na je vakantie

Plantverzorging na je vakantie

Wish you were here.. Zomergasten live vanuit je woonkamer!

Op de eerste dag is er nog ongeloof, ontkenning. Dit verandert langzaam naar onschuldige, pure hoop. Op dag drie onrust en verdriet. Na een week weet ik het zeker; ze hebben me verlaten.

Terwijl jij lekker ligt te bakken op je strandbed aan de Costa of je misschien wel bezig houdt met Oh oh Cherso praktijken, sta ik in de hoek van de woonkamer weg te kwijnen met gerimpelde bladeren en droge wortels. Ook ik heb eigen #summergoals voor die strakke body; voldoende zonlicht, een occassional verfrissing gepaard met aandacht van een buitenlandse schone.

Hoewel ik niet weet wat beter is; deze vorm van verwaarlozing òf mijn verzorging uitbesteden aan de verkeerde persoon. Er is ook een tijd geweest dat het buurmeisje langs kwam, mij bijna verzoop met een emmer water en ik in angst moest leven elke keer als er een schaduw langs de gordijnen richting de voordeur bewoog.

Na weken van leven in onzekerheid is daar het moment. Reikhalzend voor zover mijn verlepte bladeren het toelaten, probeer ik om het hoekje te kijken. Het knisperende geluid van het grind op de oprit, het slaan van de autodeuren en het gerommel van koffers en vermoeide reizigers in de gang. Het moment is daar: ze zijn thuis!

Twee keer schudden met mijn slappe bladeren en de ernst van de situatie is gelijk goed ingeschat. Koffers worden in de hoek gesmeten, gordijnen worden opengerukt en de gieter rijkelijk gevuld. En dan dat hemelse gevoel van die eerste gieterbeurt. Stiekem beeld ik me daarbij altijd een heerlijke waterval voor, waar ik als tropische schone onder sta en het water langs mijn body laat sijpelen. Hemels!

Praktische verzorgingstips

Hoe nu verder? Zorgen voor wat meer leven in de brouwerij bij mij en mijn mede-slachtoffers!

Vergelijk het met je eerste werkdag na de vakantie. Rustig aan, want voor ons groene gasten is het ook weer een beetje inkomen:

  • Geef mij voldoende water, zo snel mogelijk na terugkomst
  • Een lekker dompelbadje waarin ik me goed kan volzuigen wordt ook zeer gewaardeerd
  • Rustig aan met zonlicht in de eerste week!
  • Dorre bladeren kun je eventueel afknippen (Yikes!) – Wie mooi wil zijn…

Enneh.. raadpleeg voor je volgende vakantie gewoon even onze vakantie verzorgingstips.

Good to have you back. Tijd voor wat meer los gezelligitos in onze eigen casa!

Verder lezen

    ... ...