Soorten kamerplanten die niet mogen ontbreken in je urban jungle

Soorten kamerplanten die niet mogen ontbreken in je urban jungle

We denken erover een soort Tinder voor kamerplanten te ontwikkelen: Pinder. Er zijn zóveel soorten kamerplanten, dat veel plantenliefhebbers door alle planten het bos niet meer zien. Hoe chill zou het zijn als je gewoon lekker kan swipen tot je jouw match made in plantheaven hebt gevonden? Maar Pinder is er nog niet, dus in de tussentijd hebben we 10 soorten kamerplanten voor je op een rijtje gezet die sowieso niet mogen ontbreken in jouw Urban Jungle. Zo kan je voorlopig weer effe vooruit! Psstt.. dit artikeltje is voor die eckte plantenbazen.


1. Grote kamerplanten
Size does matter. Grote kamerplanten zijn niet alleen heel erg mooi, ze zijn ook nog eens leuk om te gebruiken als roomdivider! Een grote kamerplant kan een echt statement zijn en jouw huis- of slaapkamer makkelijk opdelen in twee ruimtes. 

Grote kamerplanten 

2. Hangplanten
Lekker hangen met de hangjeugd van tegenwoordig? Hang gekke boys Willy Warblad, Faber He-Yo of Bas Blad in de lucht als sterrenstof en deze hangplanten performen menig vrouwenplant vochtig. 

Hangplanten

3. Kamerplanten op stam
Kamerplanten op stam zijn net cowboys uit het Wilde Westen. Echte rouwdouwers die wel tegen een stootje kunnen. Ze zijn onbevreesd en deinzen werkelijk nergens voor terug. Een stoere eyecatcher in jouw Urban Jungle!  

Kamerplant op stam 

4. Luchtzuiverende kamerplanten
Luchtzuiverende kamerplanten zijn natuurlijke luchtverfrissers die je huis zuiveren van schadelijke stoffen zoals benzeen en formaldehyde. Ze hebben ook nog eens een positief effect op de sfeer in je huis, dempen geluid én zorgen voor verbetering van de productiviteit. Need I say more?

Luchtzuiverende kamerplanten

 5. Schaduw kamerplanten
Iedereen heeft wel van die zielige donkere hoekjes in huis die best een beetje vrolijkheid kunnen gebruiken, toch? Gelukkig zijn er genoeg kamerplanten die het hartstikke lekker vinden om niet vol in de spotlights te staan. Met onze kamerplanten voor in de schaduw fleur je zelfs je donkerste hoekjes op.

Kamerplanten voor in de schaduw

6. Groene kamerplanten
Haal de natoer in huis met een paar groene amigo’s! Groene kamerplanten zorgen niet alleen voor kleur en sfeer in je interieur, je groene amigo’s verbeteren ook de luchtkwaliteit én regelen de luchtvochtigheid.  

Groene kamerplanten

 7. Makkelijke kamerplanten 
Geen groene vingers? Er zijn gelukkig genoeg kamerplanten die weinig water en weinig zonlicht nodig hebben. Ben je bang dat zelfs makkelijke kamerplanten het niet overleven bij jou? Download onze Plantsome App, dan wordt de verzorging helemaal een eitje.

makkelijke kamerplanten

8. Bloeiende kamerplanten
Met bloeiende kamerplanten kan je echt lekker de bloemetjes buiten zetten! Ze fleuren iedere kamer op en maken menig plant jaloers met hun prachtig gekleurde bloemen. Maar lekker bloeiend, want die jaloezie is meer dan terecht. 

 

Bloeiende kamerplanten 

9. Tropische kamerplanten
Que si, que no? Que si! Niks dure vliegtickets naar tropische oorden, met een paar tropische kamerplanten haal je dat tropische paradijs gewoon naar je woonkamer. Trommel je beste vriend, grote liefde én lievelings-oudtante op, hang ze een bloemenkrans om, duw ze een Sex on the Beach in de hand en gaan met die bananenplant! 

 

 Tropische kamerplanten

10. Palm kamerplanten
De palm is er zo een; hij zorgt ervoor dat je je iedere dag op een onbewoond eiland waant. Sommige palmen kunnen in de zomer naar buiten, dus een zwembadje in je tuin naast de palm en je hoeft echt nooit meer op vakantie!

 

palm kamerplanten

 

Op het podium: deze 10 bekende kamerplanten zijn echte winnaars! Ben jij niet echt iemand met groene vingers? Dan zijn sommige exemplaren misschien nog niet geschikt voor jou. Mits jij dat natuurtalent bent natuurlijk.

1. Monstera (gatenplant)
Als je nog een gaatje hebt voor een nieuwe groene amigo, moet je zeker overwegen Alfredo een plekje te geven. Deze Mexicaanse casanova is een pro in het zuiveren van lucht, maar let op, want hij is ook een beetje giftig. 

 

Monstera (gatenplant)

 

2. Begonia 'Polkadot' Maculata
Deze groene rakker heeft misschien wel de meest leuke naam uit dit rijtje: Pippi! Met stippen op de bovenkant van het blad en rood aan de onderkant is ze een hele bijzondere, hippe stippenplant. Voor een bijzondere, hippe plantenbaas mét groene vingers. Want ja, Pippi wil continu met haar voetjes in vochtige grond staat. Let op: sla hier niet in door.. ze hoeft niet haar zwemdiploma te halen! Ook van direct zonlicht kan Pippi lichtelijk chagrijnig worden, dus beperk dit tot halfschaduw.

3. Strelitzia (paradijsvogelplant)
Ons paradijsvogeltje Snico is echt een Popie Jopie. Wij snappen dat wel, hij steelt de show met zijn grote bladeren die als een waaier omhoog groeien. Snico is wel vrij dorstig en heeft veel zonlicht nodig. 

Strelitzia (paradijsvogelplant)

 

4. Alocasia (olifantsoor)
Alocasia Portadora Jeroen is een lekker tropisch ventje. Hij heeft alle kwaliteiten die nodig zijn om die echte jungle-vibe in jouw huis te halen. Zet 'm in een mooi potje en he's all yours! Ook stellen wij je graag voor aan Mr. Ray - aangenaam. De bladeren, met luipaardprint, kunnen tot wel 1 meter lang worden(!). Dit zorgt ervoor dat hij een dorstig baasje is. Deze stijlvolle knaap staat graag in het directe zonlicht. Dus plantenbaasjes opgelet! Mr. Ray is best kieskeurig ;)

Alocasia (olifantsoor)

 

5. Calathea
De Calathea wordt ook wel de ‘Living Plant’ genoemd. ‘s Nachts sluit ze haar bladeren om die de volgende ochtend weer te openen. De Calathea familie is huge, dus je kan een heleboel verschillende soorten tegenkomen in Nederlandse huishoudens.

Calathea

 

6. Dracaena
De Dracaena (wij noemen hem gewoon Mojo) is super goed in het zuiveren van lucht en zorgt daarmee dus voor een gezondere leefomgeving. Schadelijke stoffen zoals benzeen zijn niet veilig voor Mojo.

Dracaena

 

7. Musa Dwarf (bananenplant)
Maar ja, ik heb geen bananen. Ik heb geen bananen vandaag! Wel een bananenplant, een hele mooie. Meet Baloe! Deze groene rakker heeft alleen wel wat specifieke gebruiksaanwijzingen - eentje voor gevorderden dus. Door zijn prachtige bananenbladeren is hij aardig dorstig. Baloe bestaat dan ook voor 80% uit water. Zet ‘m wel in de zon, anders heb je een dooie! Yep, Baloe houdt ervan om lekker in de watten gelegd te worden, maar daar krijg je deze wonderbaarlijke jungle-achtige kamerplant, met paarse patronen op de bladeren, voor terug. Wat wij de leukste eigenschap van Baloe vinden? Met de juiste verzorging groeit hij als een puber!

 

Musa Dwarf (bananenplant)

 

8. Polyscias Fabian
Mensen die eerder al eens een 'Polyscias Fabian' hebben verzorgd, weten dat Fabian een plant is die wel wat zorg en aandacht vereist. Hij is een kamerplant met een sterk gewortelde mening en als jij daar niet mee kan omgaan laat 'ie zo zijn blaadjes vallen. Maar, als jij en Fabian elkaar een beetje liggen, is hij één van de beste investeringen die je kan doen. Ook Fabian vindt het 't fijnst om op een lichte plek te vertoeven. Geef Fabian niet teveel zon, hij is namelijk vanuit zijn roots gewend om in de schaduw te staan. Goed verzorgen dus die groene rakker!

Polyscias Fabian (L)

9. Begonia 'Polkadot' Maculata
Deze groene rakker heeft misschien wel de meest leuke naam uit dit rijtje: Pippi! Met stippen op de bovenkant van het blad en rood aan de onderkant is ze een hele bijzondere, hippe stippenplant. Voor een bijzondere, hippe plantenbaas mét groene vingers. Want ja, Pippi wil continu met haar voetjes in vochtige grond staat. Let op: sla hier niet in door.. ze hoeft niet haar zwemdiploma te halen! Ook van direct zonlicht kan Pippi lichtelijk chagrijnig worden, dus beperk dit tot halfschaduw.

10. Ficus (vioolplant)
Eileen, de Ficus Lyrata, staat bekend als de vioolplant. Ze behoort tot de trendy en hippe Ficussen die de lucht zuiveren en licht giftig zijn. Voor een beetje liefde geeft ze heel veel liefde terug. Fi-Kus van Eileen! 

Ficus (vioolplant)

 

Naast al deze parels hebben we nog veeeeel meer groene amigo's. Gebruik onze Plantzoeker en kom erachter welke plant het beste bij jou past. Op zoek naar meer inspiratie? Volg Plantsome dan ook op Facebook en Instagram!

 

Verder lezen

    ... ...