Zo bouw jij een terrarium

Zo bouw jij een terrarium

Ben jij zo'n geluksvogel die één van onze terrariums heeft weten te bemachtigen? Lekker bezig. Dit zijn zo ongeveer de makkelijkste kamerplanten die je maar kan bedenken. Nu snappen we, dat het hele DIY-terrariumpakket een beetje onduidelijk is misschien. Wij zijn de moeilijkste niet en helpen je maar al te graag op weg!

 

In deze video legt Laura samen met onze Boris haarfijn uit hoe je zo'n terrarium in elkaar zet. In 5 simpele stappen heb jij al zo'n knap ecosysteem in huis staan. Wil je alles even liever rustig doorlezen? Dan moet je even naar onder scrollen. 

 

 

Stap 1:

We beginnen even rustig. Haal de kurk eraf en verdeel de kleine kiezels over de bodem van het terrarium. Easy peasy lemon squeezy!Stap 2:

We stellen je groene vingers even op de proef. Haal de potgrond uit de zak en knal deze bovenop de kleine kiezels. In deze potgrond zit trouwens actieve houtskool. Dit voorkomt schimmel en andere nare plantenziektes. Handig, hè?

 

Stap 3:

Je amigo('s) zijn aan de beurt. Maak een kuiltje in het midden van het terrarium in de potgrond. Hier geef je jouw gloednieuwe bladmattie voorzichtig een plekje zodat de wortels mooi kunnen.. ehm.. wortelen! Zitten er meerdere amigo's in jouw terrariumpakket? Dan kan je het beste de grootste in het midden planten, zodat deze minder snel tegen het glas aan groeit. 

 

Stap 4: 

Breek het mos in stukken en leg deze over de lege gedeeltes in je terrarium. Voor de liefhebbers hebben we een zakje met grotere kiezels meegeleverd. Deze jongens zijn puur decoratief, dus aan jou de creatieve vrijheid of en waar je ze neerlegt. 

 

Stap 5: 

Zorg ervoor dat je planten licht vochtig zijn door ze even te besproeien met je plantenspuit. Onze Harry de Sproeier helpt je daar maar al te graag bij natuurlijk. Et voilà, jouw terrarium is helemaal af. Applaus voor jou!

 

De verzorging

Oké, je hebt helemaal eigenhandig je terrarium in elkaar gezet. En nu? Eigenlijk is de verzorging supersimpel. Zet deze amigo op een lekker licht plekje en zet de kurk er schuin op zodra er te veel condens op het glas verschijnt. Als de druppels op het glas weer zijn weggetrokken, doe je de kurk weer dicht. Zien je amigo's er droog uit? Dan sproei je even wat bij. Simple as that. 

 

 

Kom je er toch niet helemaal uit? Dan kan je al-tijd even contact opnemen met onze plantenservice. Die helpen je maar al te graag op weg. Je kan ons bereiken op +31 85 808 6948, Instagram, Facebook of via hallo@plantsome.nl. 

Verder lezen

    ... ...