Badkamerplanten

Hé badderaar. Wat dacht je van groene toppers in je schoonheidspaleis?

Badkamer

Waarom planten in je badkamer?

Nou, waarom niet? Nee, alle gekheid op een stammetje; planten zijn een mooie toevoeging voor jouw badkamer. Wilde haren, slaperige gezichten, plants don't care. Met wat groen verandert elke badkamer in een hippe wellness. Daarnaast wordt het zuurstofgehalte in je badkamer flink geboost door deze toppers en gaan ze als een speer op een hoge luchtvochtigheid. Weinig licht? No problemo, een klein beetje daglicht is prima. Let er wel op dat alle badkamerplanten behoefte hebben aan natuurlijk licht. Een badkamer zonder ramen is, unfortunately peanutbutter, een no-go! Hoge temperaturen? You go girl (or boy, or else)! Op deze pagina laten wij je de mooiste planten voor in de badkamer zien (zoals de Krulvaren en de Alocasia Gageana) en vertellen we je meer over de verzorging van badkamerplanten.

shopify-image
shopify-image

Gebruik de plantenzoeker en vind je ideale plant!

Op zoek naar de perfecte kamerplant? Onze plantzoeker stelt je de juiste vragen om een op maat gemaakte selectie kamerplanten te laten zien!

Gebruik de plantzoeker

Blogs over badkamerplanten

Hoe zit het met de verzorging van badkamerplanten?

Planten die goed gedijen in een badkamer zijn niet zo moeilijk. Hoge temperaturen, hoge luchtvochtigheid en weinig licht: deze planten kunnen er mee omgaan. Let wel op: als je geen ramen in je badkamer hebt kun je beter een kunstplant kopen, want zonder daglicht kan helaas geen enkele plant overleven. Voor de meeste badkamerplanten geldt dat ze iets minder water nodig hebben dan normaal. Dit is het gevolg van de hoge luchtvochtigheid in een badkamer. Een laatste tip van ons: controleer planten in de badkamer regelmatig op schimmels, die houden namelijk ook van een hoge luchtvochtigheid. Lees meer over de verzorging van planten op onze verzorgingspagina's.

Naar de verzorgingspagina
shopify-image