Kerstboom, maar dan goed.

Een kerst zonder boom is moeilijk voor te stellen. Het zorgt er wel voor dat we jaarlijks 2,5 miljoen bomen weggooien. En dat vinden wij zonde! Daarom werken we dit jaar samen met BeterBoompje, zodat er voor jou een échte kerstboom is die na kerst gewoon herplant kan worden.

Picea Omorika spar

BeterBoompje mét kluit

Met een BeterBoompje met kluit heb je de mogelijkheid om de boom terug te planten in je tuin of het BeterBoompje bos. Hierdoor kan de boom het jaar erna weer gebruikt kan worden en gaat de boom gaat langer mee in je huis omdat hij nog voedingsstoffen en water uit zijn wortels kan halen.

Nordmann spar

BeterBoompje zonder kluit

De oplossing als je een grotere boom of Nordmann boom wil, maar wél een boompje (of eigenlijk twee) wil bijdragen aan een meer duurzame kerst. We planten twee kerstboom stekjes voor elke afgezaagde kerstboom.

Hoe het werkt

KEUZE: Kies welk BeterBoompje je wil: mét kluit (duurzaamste optie) of zonder.

BEZORGING: Laat jouw BeterBoompje bij je thuisbezorgen op de gewenste datum. Mogelijk vanaf 18 november, van di-vrij.

SHINE: Geef je BeterBoompje een mooi plekje in huis, veel liefde en natuurlijk water (als ie een kluit heeft).

HERPLANT: Voor boom met kluit gekozen? Herplant in je eigen tuin voor volgend jaar of breng hem terug zodat BeterBoompje 'm kan herplanten. Terugplanten door BeterBoompje kost €7,50, koop hier je terugplantticket en bekijk hier alle BeterBoompje drop-off locaties.

Wat doe ik met mijn boom na kerst?

Na de feestdagen bedank je jouw boom voor een piekfijne kerst. Maar dan?

Boom mét kluit: Herplant 'm in je eigen tuin voor volgend jaar, of breng de boom terug naar één van de drop-off punten van BeterBoompje. Zij planten de boom dan terug. Vergeet niet een terugplantticket te kopen als je de boom terug wilt brengen (€7,50).

Zie hier alle drop-off locaties en tijden

Hier tips over het herplanten van jouw kerstboom met kluit

Boom zonder kluit: Zoek op hoe jouw gemeente afgezaagde kerstbomen netjes recycled.

Veelgestelde vragen

Staat jouw vraag hier niet onder? Neem vooral even contact op!

Hoe bezorgen jullie de kerstbomen?

De bomen worden met onze eigen koeriersdienst of een gespecialiseerde koerier (Focus Koeriers) bezorgd. De 100cm boom wordt met PostNL bezorgd. Ze zitten in een biologisch afbreekbaar net en om de kluit zit een zak om er geen bende van te maken.

Kan ik mijn boom retourneren?

De BeterBoompjes kan je niet retourneren wegens het bederfelijke en tijdelijke karakter van deze bomen.

We zetten ons in om enkel de mooiste bomen op te sturen.

De bomen zonder kluit zijn van AA Nordmann kwaliteit.

Bomen met kluit worden zonder bestrijdingsmiddelen gekweekt. Elke boom is uniek en we moedigen dan ook iedereen aan om de imperfectie van natuur te omarmen.

Kan ik mijn BeterBoompje ook ophalen?

Dat kan! BeterBoompje organiseert pick-up punten in verschillende steden waar je jouw boom op kunt halen. Kijk hier voor een overzicht van alle punten!

Waarom zijn BeterBoompjes beter?

Een BeterBoompje is een duurzame variant op de traditionele wegwerpkerstboom die na de feestdagen op straat wordt gezet. Kies je voor een BeterBoompje, dan bouw je mee aan het bos. Hier plant BeterBoompje de kerstbomen met kluit terug, nadat ze de Kerstmis bij jou hebben doorgebracht. Voor ieder boompje zonder kluit, plant BeterBoompje twee biologische adoptieboomstekjes terug. Deze laatste optie is een tussenoplossing om de markt te kunnen veranderen en te zorgen dat het tekort aan adoptiebomen wordt opgelost.

Wat gebeurt er met de nieuwe stekjes die worden aangeplant?

De nieuwe adoptiestekjes die worden aangeplant in Leusden op de kwekerij van Adopteer een Kerstboom zorgen er voor dat er meer adoptiebomen beschikbaar komen en we het tekort gaan oplossen. Deze stekjes zijn over 4 jaar groot genoeg om geadopteerd te gaan worden.

Waarom kost een BeterBoompje wat-ie kost?

Een BeterBoompje kost misschien wat meer dan de wegwerpkerstbomen die je gewend bent. Dat heeft natuurlijk een goede reden. Onze eerlijke bomen hebben namelijk een eerlijke prijs. En omdat jij ‘m gewoon netjes betaalt, hoeft de natuur dat niet te doen. Wel zo vriendelijk, toch? Hoe komen onze prijzen tot stand?

BeterBoompje zonder kluit Voor ieder BeterBoompje zonder kluit planten wij twee nieuwe stekjes terug in het biologische kerstbomenbos. Al deze kerstbomen worden de komende jaren duurzaam onderhouden in een bos waar een gezond ecosysteem prioriteit heeft. Op deze manier worden de stekjes klaargestoomd tot volwaardige herbruikbare bio-adoptiebomen die elk jaar opnieuw worden teruggeplaatst.

BeterBoompje met kluit

De prijs van jouw boom bevat de kweek en onderhoud van de bomen en transport naar jouw huis.

Het terugplantticket van €7,50 bekostigt het transport terug naar het kerstbomenbos en het terugplanten zelf.

Waarom moet ik een apart terugplantticket kopen om de boom terug te brengen?

Veel mensen hebben aangegeven graag een BeterBoompje te kopen om zelf in hun tuin te planten. Om die reden vinden we het eerlijker om niet de kosten voor het terugplanten door BeterBoompje in de vaste prijs te verwerken maar dit apart te berekenen voor wie daar gebruik van wil maken.

Hoe kan ik mijn boom met kluit het beste verzorgen?

Jouw BeterBoompje vormt de komende weken het stralende middelpunt van je kamer. Om ervoor te zorgen dat je boompje blijft stralen en dat je hem in januari kan terugplanten, geven we je graag een aantal verzorgingstips:

1. Is het koud? Laat je BeterBoompje eerst even wennen aan de temperatuur in de schuur.

2. Laat de boom in de pot zitten. Zet hem indien gewenst met pot en al (recht) in een andere pot (met wat extra aarde).

3. Geef je boompje iedere dag een flinke scheut water. Dichtbij de stam en hou de aarde/kluit vochtig. Tip bij deze tip: Om te controleren of het water de bodem bereikt (en niet de vloer), kun je een schotel onder de pot plaatsen.

4. Zet je boompje niet direct naast of op een warmtebron, vindt die niet fijn.

5. Knip geen top of takken uit; je boompje is mooi zoals die is.

6. Laat het engelenhaar en kunstsneeuw dit jaar in de kast…