Een varen om je woonkamer een beetje op te klaren

De varen-familie heeft een bonte verzameling aan bladeren in ontelbare kleuren, vormen en zelfs hardheid. Met een varen als kamerplant is het nooit saai in huis!

Varens

Waarom zijn varens als kamerplant zo leuk?

Soms, als we de kas binnen komen lopen, staan ineens alle varens aan de ene kant van de kas op een rijtje. Aan de andere kant, daar recht tegenover, staat maar één plant. De varens roepen dan heel hard tegen die ene plant: “schipper, mag ik overvaren, ja of nee? Moet ik dan een blad betalen, ja of nee?”. Daarna beginnen al die varens ineens als gekken richting die ene plant te hinkelen. De eerste keer dat we dat zagen, keken we er wel een beetje gek van op. Inmiddels weten we dat varens dol op spelletjes zijn. Ze brengen met hun gekke fratsen overal waar ze komen leven in de brouwerij, dus je hoeft je met een varen als kamerplant nooit te vervelen!

shopify-image
shopify-image

Gebruik de plantenzoeker en vind je ideale plant!

Op zoek naar de perfecte kamerplant? Onze plantzoeker stelt je de juiste vragen om een op maat gemaakte selectie kamerplanten te laten zien!

Gebruik de plantzoeker

Lees meer over varens

Wat zijn de voordelen van een varen als kamerplant?

Varens zorgen niet alleen voor vermaak en vertier, ze zijn ook nog eens gezond voor je! Dat zit zo: varens geven vocht af. Dit zorgt voor meer luchtvochtigheid in je huis en daardoor minder snel hoofdpijn en een minder droge huid. Daarnaast staan varens bekend om hun luchtzuiverende kwaliteiten. Hartstikke gezond dus, zo een gezellige varen als kamerplant. Hallelujah, is het heus? Ja, het is heus!

Naar onze varens
shopify-image