Naar het overzicht

Is jullie b(l)ad romance een beetje saai geworden, en ben je altijd maar diezelfde standjes zat? Maak kennis met onze Plant-a-Sutra: de leukste én makkelijkste styling tips om je plant een frisse look te geven en jullie bladrelatie nieuw leven in te blazen.

1. Wissel van positie 

Misschien een tikkie vanilla, maar als je uitgekeken bent op een plant kan je ‘m ook gewoon ergens anders neerzetten! Verhuis van de slaapkamer naar de woonkamer, of probeer eens wat in de keuken. Wie weet ga je elkaar dan opeens in een heel ander licht zien.  

Gebruik meubels om je heen vooral in jullie voordeel! Til je bladpartner op, zet ‘m op een tafeltje, hou ‘m tegen de kast aan... De keuze is reuze! Hoewel je natuurlijk altijd rekening moet houden met hoeveel licht jouw plant nodig heeft, hoeft je groene amigo dus zeker niet altijd op een vensterbank of naast een raam te staan.   

Onze favoriete standjes? Op een dressoir, de eettafel, je nachtkastje... of lekker standaard: in een lege hoek. 

2. Experimenteer met touw 

Klaar voor de volgende stap in jullie bladrelatie? Ga aan de slag met een plantenhanger! Een beetje touw, wat simpele knopen, et voila: je groene amigo’s bereiken opeens ongekende hoogten.  

Onze favoriete hangplanten leggen je de fijne kneepjes van het planten BDSM met liefde uit. Geen zin in hangers in het plafond en andere wilde toestanden? Je kan de hoogte natuurlijk ook opzoeken op een plank, een hoge kast of aan een stevige gordijnroede.   

Niks verleidelijker dan een blad wat zacht je gezicht kietelt terwijl je op de bank zit! 

3. Nodig wat vrienden uit 

Jullie geven genoeg om elkaar om elkaar óók af en toe van een ander te laten genieten. Des te meer zielen, des te meer vreugd! Wist je dat jouw planten het namelijk meer naar hun zin hebben als ze bij soortgenoten staan?  

In groepjes helpen planten elkaar de luchtvochtigheid hoger te houden waardoor ze minder water gebruiken. Dat, gecombineerd met de gouden interieurtip om in groepjes van drie te stylen, maakt het dé perfecte combo.

Jouw trio planten zorgt voor een interessant hoogteverschil, een mooi boeket van bladeren én een fijnere leefomgeving. What’s not to love? 

4. Word een pottenkijker 

We hebben het hier over sierpotten: de plantaardige variant van een spannende outfit die de vonk tussen jou en je partner opnieuw doet over slaan.  

Naast de standaard zwarte en witte potten of de oeroude terracotta, kan je kan ook voor een geglazuurde variant gaan, of eentje op poten! Wees vooral niet bang om te mixen & matchen, en af en toe te wisselen. Jij zou toch ook niet altijd hetzelfde aan willen hebben?  

Bonustip: neem het pottenkijken letterlijk en ga een rondje gluren bij de buren. Wie weet doe je daar wel de nodige inspiratie op voor een nieuwe pot, of een nieuw standje!